Inici‎ > ‎Arxiu‎ > ‎

PERSPECTIVA nº 2. Els serveis socials.

21 de maig 2015, 1:58 publicada per Gabriel Tinoco


25/02/2015

Els serveis socials són un pilar fonamental de l’estat del benestar, avui depauperat, privatitzat i malmès per les polítiques neoliberals dutes a terme pels governs conservadors de CiU i del PP. 

Amb aquest número de PERSPECTIVA volem abordar la situació dels serveis socials aportant elements de debat, des d’una perspectiva àmplia perquè els serveis socials són un únic paquet, un únic cos amb actuacions diverses. Hem intentat aportar elements al debat amb la visió del municipalisme; amb l’anàlisi pressupostària i els impactes en la retallada de drets; amb la visió global dels serveis socials i com aquests són la garantía de drets de ciutadania; amb la visió que d’ells tenen professionals i també el futur d’aquests; i com no, des de la perspectiva de l’acció sindical, necessària per abordar la realitat laboral. 

El debat és obert, no podem restar en la simple denúncia de retallades, hem de saber i conèixer per afrontar la realitat, fer propostes, i entomar també un debat en el si de les CCOO sobre com abordem sindicalment la nostra actuació des de l’assumpció que els serveis socials són un tot i no poden tenir una acció sindical fragmentada i dividida en parcel.les.

                                                          ►► Veure els articles
Comments