Inici‎ > ‎Arxiu‎ > ‎

CCOO saluda positivament la declaració d'inconstitucionalitat de part de la reforma de l'Administració Local del PP

3 de febr. 2018, 9:38 publicada per Gabriel Tinoco


08/03/2016

Avui s'ha conegut la sentència del Tribunal Constitucional que ha declarat la inconstitucionalitat d'una part de la LRSAL, que va reformar el règim de les administracions locals.

La sentència dictada en estimar parcialment el Tribunal Constitucional el Recurs promogut pel Parlament d'Extremadura, ve a confirmar una part dels arguments de FSC-CCOO, que en la nostra oposició a la globalitat de la Llei, ja vam assenyalar que envaïa competències de les comunitats autònomes.

A falta de realitzar una anàlisi més concret i detallat de la decisió judicial, ens trobem davant d'una sentència que s'anticipa al gran nombre de processos oberts i pendents de resoldre. CCOO considera positiu aquest primer pronunciament judicial, que ve a confirmar i validar els criteris d'oposició que vam sostenir davant l'esmentada Llei.

CCOO segueix reafirmant-se en el rebuig a la Llei i els seus continguts, que valorem com a molt negatius per al funcionament dels ajuntaments i demolidora per a la prestació pública dels serveis a la ciutadania, esperant que aquesta sentència sigui l'avantsala positiva de moltes altres que tombin l'engendro legislatiu.

La sentència qüestiona especialment la regulació restrictiva plantejada per LRSAL en relació amb les competències locals i autonòmiques en Sanitat, Serveis Socials i Educació, en envair competències de les comunitats autònomes, aspecte que CCOO ja vam posar de manifest en la tramitació.

Comments